dijous, 21 de febrer de 2008

Autors en busca de lectors

Morir d’èxit. Més d’un bloc ha plegat perquè els comentaris que li han penjat comprometien l’autor. D’altres comentaristes fan acte de presència per promocionar el seu. La majoria de blocaires entre els que m’incloc no tenen audiència. I quan tens audiència no pots treure’n cap conclusió clara o satisfactòria. Que com puc opinar si no tinc audiència? No he dit que no tingui audiència, he dit que no tinc audiència com a blocaire.

En ser gat vell a Internet, encara recordo les navegacions heroiques des de Compuserve amb el Mosaic i amb Gopher, hem pogut aconseguir un petit nínxol, tot fent cas en aquella dita castellana "Quien da primero da dos veces". Un domini amb subsistència assegurada encara que no hi digui res: historia.org, un vell projecte adormit, cansat. Amb 1.596 visites el mes de gener i amb 16.539 acumulades entre març del 2007 i el dia d’avui.
Ara la cosa té gràcia, quan analitzes les visites et trobes que la majoria procedeixen de servidors pl. Són de polonesos reals. El domini d’un polonès virtual visitat pels autèntics.

historia.org