dimecres, 17 de febrer de 2010

Rumors sobre els matinersVinaròs 9 de juliol de 1847.

Avui han corregut rumors sobre els matiners. Encara que no puc assegurar res. Diuen que han passat en aquesta part de l’Ebre uns 300 d’ells a l’alçada de Móra; si és cert, us asseguro que encara que envien en aquest Maestrat l’exèrcit expedicionari que hi ha a Portugal, no aconseguirà una victòria tan ràpida com l’ha obtingut allà, atenent les idees i misèria del país. El que hi ha de positiu és que ahir es va passar un ofici a Alcanar, (dista d’aquesta hora i mitja), Ulldecona, Sènia i la resta de pobles fortificats de la dreta de l’Ebre que pertanyen al principat de Catalunya, per tal que immediatament passessin les seves guarnicions cap a Tortosa, cosa que van fer de seguida.

D’altra banda, tampoc deixa dubte, que per la part de Tortosa hi ha hagut una acció prou renyida, però del resultat res puc dir-vos. Només puc assegurar que ha entrat a la ciutat un sergent de la tropa ferit, que es parlava que se li hauria de tallar el braç.

De la sortida de la tropa dels seus punts es fan diferents comentaris: uns diuen que si es perquè els montemolinistes han creuat el riu; altres per si es tem una conspiració a la ciutat de Tortosa. Quantes desgràcies ens prepararan els de la suprema intel•ligència.