dimarts, 8 de maig de 2012

El tren mixt. 1895dijous, 26 de setembre. 1895

El tren mixt de Barcelona que havia d'arribar a València ahir a la nit (la de dilluns) a les 6'15, va quedar parat a l'estació de Santa Bàrbara perquè, segons s'assegurava, en aquest punt la via estava inundada en un trajecte d'uns sis quilòmetres i descarnada per la violència de les aigües. S'assegurava ahir a la nit que la interrupció de la via abraçava des del quilòmetre 100 al 180, ja que el temporal ha tingut proporcions grans a Vinaròs, Santa Bàrbara, Ulldecona i Tortosa.

La línia telegràfica del ferrocarril del Nord es va interceptar en l'indicat tros, havent-se d'utilitzar els fils del govern per poder saber el que ha passat, ja que la tardança del tren mixt i la manca absoluta de notícies havien ocasionat gran alarma a les famílies que esperaven viatgers procedents de Barcelona.

De Tortosa i Castelló van sortir brigades d'obrers per tal d'explorar la via o auxiliar el tren mixt, en el cas d'haver ocorregut algun contratemps.

L'exprés de Barcelona, que va sortir ahir a les 11'50 del matí de l'estació de València, no va poder passar d'Ulldecona, on espera via lliure per prosseguir la seva marxa.